Τα οχυρά δεν παραδίδονται, κατακτώνται.

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών χαλκιδικής με 70 μέλη
μετά των οικογενειών τους επισκέφτηκε το Οχυρό Ρούπελ, προκειμένου
να παρακολουθήσουμε την αναβίωση, της μάχης που δόθηκε από τους υπερασπιστές του Οχυρού ενάντια στους Γερμανούς Κατακτητές.
Με βομβαρδισμούς του οχυρού Ρούπελ στις Σέρρες από τρία αεροσκάφη της αερολέσχης Σερρών, τη συμμετοχή περίπου 300 στρατιωτών ντυμένων με στολές και οπλισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και παρουσία περίπου 10.000 επισκεπτών πραγματοποιήθηκε και φέτος- για τέταρτη συνεχή χρονιά-η αναβίωση της “Μάχης των Οχυρών”.
 
Εκεί όπου πριν 79 χρόνια οι λιγοστοί υπερασπιστές του οχυρού της φημισμένης «Γραμμής Μεταξά» στα βόρεια σύνορα της χώρας επιδεικνύοντας απαράμιλλο ηρωισμό, θάρρος και αυτοθυσία καθήλωσαν τους Γερμανούς εισβολείς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αναγκάζοντάς τους να τροποποιήσουν άρδην τ’ αρχικά τους σχέδια και να καταλάβουν τελικά τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιουγκοσλαβίας.
Ο κόσμος αυθόρμητα συμμετείχε στην εξέλιξη της αναπαράστασης άλλοτε με επιφωνήματα και άλλοτε χειροκροτώντας. Δάκρυα κύλισαν στα μάγουλα όταν ο Διοικητής του οχυρού απάντησε στους Γερμανούς ότι «ο αγών θα συνεχιστεί, πάσα δε απόπειρα προσεγγίσεως του οχυρού θα συντριβεί» -“Τα οχυρά δεν παραδίδονται. Καταλαμβάνονται.
Αρκετά μας μέλη είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο του Οχυρού όπου εκτίθενται στολές, όπλα, μετάλλια καθώς και πολλά κειμήλια του ελληνικού και του γερμανικού στρατού.
Για φαγητό πήγαμε στην ταβέρνα ΕΒΟΡΑ. σε μία Όαση στους πρόποδες του Μπέλες μέσα στο δάσος. Μεγάλη αίθουσα αστικής αντίληψης και άνετη βεράντα και πιάτα με βάση το βουβαλίσιο κρέας και με κυνήγι.
Μετά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για τήν Χαλκιδική ανανεώνοντας το ραντεβού μας για άλλη μία μονοήμερη εκδρομή.

S E R V O P E R A M I K E C O

(Υπηρετώ δια της φιλίας)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                      Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΛΛΗΣ                                  ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΓΑΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *