Ενημερωτική ημερίδα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» 

Η Τοπική Διοίκηση Χαλκιδικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), αντιλαμβανόμενη τις σύγχρονες προκλήσεις τις ηλεκτρονική εποχής που ζούμε και τους κινδύνους που εγκυμονούν από την χρήση του διαδικτύου, , συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Προποντίδας την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών

Η ημερίδα που περιελάβανε δυο διαδοχικά ενημερώσεις, μία για τους μαθητές Α’ και Β’ τάξεις του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών και μία για τους μαθητές Α’ Τάξης του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών,

Ομιλήτρια ήταν η Διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος κα. Πάτση Στέλλα.

Οι ενημερώσεις επικεντρώθηκαν στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Παρουσιάστηκαν δε οι βασικές «παγίδες» του διαδικτύου, τονίζοντας «ΝΑΙ» στο Διαδίκτυο αλλά με προσοχή στην χρήση του και στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους για υποβολή ερωτήσεων. .

Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική αποπλάνηση ανηλίκων γνωστή και ως grooming, αναφορά έγινε και στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως cyber bullying.και και τους κινδύνους σε περίπτωση Sexting (ανταλλαγή φωτογραφιών και μηνυμάτων με κυρίως σεξουαλικό περιεχόμενο Αναφερόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν γνωστό στους χρήστες του Facebook, πως ότι προσωπικό τους ανεβάζουν δεν είναι πλέον δικό τους και πόσο επικίνδυνο είναι το check-in. Βασική συμβουλή τους προς τους εφήβους για την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να συζητούν με τους γονείς τους, ότι τους απασχολεί σχετικά με την διαδικτυακή τους ζωή.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοικησης Χαλκιδικής ΤΣΑΓΑΝΟΣ Ιωάννης ευχαρίστησε την Υποδ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και τα στελέχη της που παρουσίασαν την ενημερωτική ημερίδα μας, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χαλκιδικής κ. ΤΣΑΒΑΛΟ Ιωάννη τον Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. ΠΑΠΠΑ Βασίλειος την Αντιδήμαρχο ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασία την Αντιδήμαρχο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ Αθανασία και τον Διευθυντής του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών κ. ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ Σταμάτη και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων του Δήμου κα ΚΕΦΑΛΑ Ελευθερία για τον συντονισμό-παρουσίαση της εκδήλωσης . Η Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Χαλκιδικής με την συγκεκριμένη δράση της, ολοκληρώνει τις προγραμματισμένες ενημερωτικές ημερίδες της για το 2022 και θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση, τις επίκαιρες και στοχευμένες δράσεις της για το καλό του κοινωνικού συνόλου, προάγοντας παράλληλα το κοινωνικό πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού, που αποτελεί «κομμάτι» της Ελληνικής Κοινωνίας.

S E R V O P E R A M I K E C O

(Υπηρετώ δια της φιλίας)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΓΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *