ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 61ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

screenshot-2016-10-12-22-21-44

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε από 5 έως 9 Οκτωβρίου 2016 στο Auckland Νέας Ζηλανδίας το 61ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, με συμμετοχή εκπροσώπων και παρατηρητών από 62 χώρες.

Το Ελληνικό Τμήμα εκπροσωπήθηκε από τον Αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη και τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραπατάκη. Είχε δε, όπως πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία με την ενεργή συμμετοχή στη συζήτηση καίριων θεμάτων που αφορούν την ΙΡΑ σε διεθνές επίπεδο.

Παρουσιάστηκε από τον υπογράφοντα ολιγόλεπτο βίντεο του 1ου Παγκοσμίου Συμποσίου της ΙΡΑ στην Αρχαία Ολυμπία τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και κολακευτικά σχόλια των συνέδρων.

Από το ΙΕΒ, απενεμήθη κατόπιν εισηγήσεως μας το προηγούμενο διάστημα, στο Ελληνικό Τμήμα, το Παγκόσμιο Αστυνομικό Βραβείο (IPA WORLD POLICE PRIZE) το οποίο στη μακρά ιστορία της ΙΡΑ είναι μόλις η 8η φορά που απονέμεται. Έως τώρα έχει δοθεί σε σημαίνουσες προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο ιδρυτής της ΙΡΑ Arthur Troop και σε σημαντικούς οργανισμούς όπως η Interpol, o OHE κλπ. Στο Ελληνικό Τμήμα απενεμήθη για τη σπουδαία προσφορά και τη μεγάλη ανθρωπιστική δράση μας, από τις ΤΔ Ακαρνανίας, Δράμας Λέσβου, Χίου, Κιλκίς και Μαγνησίας στους πρόσφυγες και μετανάστες και ιδίως στα ασυνόδευτα παιδιά συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια. Το βραβείο δε, το μοιραστήκαμε με τη Σουηδή Συνάδελφο κα Maria Appelblom για την ανθρωπιστική της δράση σε ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ που μετέχει. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος κατά την παραλαβή του, μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, ευχαρίστησε εκ μέρους των μελών το ΙΕΒ και μετέφερε την αγωνία της σκληρής καθημερινότητας των δοκιμαζομένων συναδέλφων μας, αλλά και του λαού μας, που σε καιρούς δύσκολους καταθέτει το περίσσευμα της ψυχής του, προσφορά στον συνάνθρωπο.

Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στο διαχειριστή της ιστοσελίδας μας κ. Παπά , στην οποία απενεμήθη κατόπιν πρότασης της Παγκόσμιας Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων, το χρυσό μετάλλιο για την άψογη εμφάνιση και το φιλικό προς το χρήστη περιβάλον.

Iδιαίτερη μνεία έγινε στο Ελληνικό Τμήμα, από την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Θεμάτων και Παγκόσμια Αντιπρόεδρο κα Gal Sharon, η οποία μας συνεχάρη καθόσον για μία ακόμα φορά είμαστε στις πρώτες θέσεις σε κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, η αντιπροσωπεία μας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους ξένων τμημάτων και να συσφίξει τις σχέσεις προς την κατεύθυνση της στήριξης των θέσεων μας, προς όφελος των μελών μας.

Επίσης συζητήθηκε έντονα η διοργάνωση της 3ης Περιφερειακής Συνάντησης Βαλκανικών και Αδριατικών Τμημάτων ΙΡΑ, η οποία έχει ορισθεί να γίνει το 2017 στη χώρα μας.

Το ραντεβού συνέδρων, παρατηρητών και εκδρομέων, ανανεώθηκε για το 2017 στη γείτονα Βουλγαρία, η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 62ου Παγκοσμίου Συνεδρίου

SERVO PER AMIKECO

Κυριάκος Κάρκαλης
Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων

14650700_1181807111892828_2885112381871323119_n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *